Hotell och boende på Gotland

På Gotland finns det gott om boenden runt hela ön och inte bara centrerat till Visby. Det innebär att du kan i stort sett välja att stanna över var du vill. Det finns dessutom en mängd olika typer av boenden på denna ö, inte bara hotell. Bland annat finns det B&B, vandrarhem, lägenheter, stugor, campingar och mycket mer. Gotland är en ö dit många turister väljer att åka på semester. Det gör att många bofasta hyr ut egna hus, eller stugor på tomten till exempel. För din del innebär det att du har boenden i stort sett överallt att välja mellan.

Boende i Visby

I Visby har du många olika hotell att välja mellan, i en mängd olika prisklasser. Bland annat har du Almedalens Hotell, som ligger på strandpromenaden mitt i Almedalens park. I Visby finns det även två olika Best Western, nämligen Best Western Solhem Hotel, som finns på Solhemsgatan, precis bredvid ringmuren samt Best Western Strand Hotel, på Strandgatan. För allra bästa läget i staden så kan du välja att bo på Donners Hotel, eller på Clarion Hotel Wisby.

Om du föredrar att bo på vandrarhem, så har du bland annat Visby Fängelse, som är just ett gammalt fängelse. Du får därmed bo i en cell! Du har även Visby Logi och Visby Vandrarhem att välja mellan.

Många väljer att campa när de besöker Gotland. I Visby och dess närhet har du till exempel Kneippbyn Resort, som är en camping med 5 stjärnor. Här kan du tälta, eller parkera husvagn/husbil. Det finns även campingstugor på området att hyra.  Strax norr om Visby har du Snäcks camping och där kan du tälta eller ha med husbil/husvagn. Under medeltidsveckan, som sker varje år, vecka 32, så kan du välja att bo på det som heter Medeltidsveckans Camping.

Boende övriga delen av ön

Det finns hotell på Gotland även på andra delar av ön, även om det är mer vanligt med stugor, vandrarhem och annat på landsbygden. Bland de hotell du har att välja på, finns Pensionat Grå Gåsen i Burgsvik, Pensionat Lövängen i Ljugarn och Sudersand Resort Fårö.

Du har även vandrarhem runt om på ön att boka boende på. Bland annat har du Brukshotellet Roma, i Romakloster, Bunge/Fårösund STF Vandrarhem i Fårösund, Gåsens Björklunda B&B i Burgsvik och Hellvi Vandrarhem i Lärbro.

Det finns även gott om olika campingar på ön, bland annat har du Burgsvikens Strandby, Kappelshamns Camping, Ljugarns semesterby & Camping, Åminne Fritid & Havsbad samt Östergarn Strand.

Övriga sorters boenden på Gotland

Det finns som vi tidigare nämnt inte bara hotell, vandrarhem och campingar på Gotland. Det finns väldigt gott om privata uthyrare på denna ö, som bland annat hyr ut sina egna hus, sina lägenheter, eller sina stugor. Dessa finns dels i Visby, men även runt om på hela ön. Andra alternativ av boende är att boka lägenhetshotell, eller att bara boka ett rum hos någon.  Så oavsett vilken del av denna fantastiska ö du vill stanna över på, så finns det någon form av boende att välja på!